Partners De Kinderhoeksteen

Rouwen en afscheid nemen is een intensief proces. Om kinderen, jongeren en hun ouders tijdens dat gehele proces goed te kunnen begeleiden, werkt De Kinderhoeksteen samen met verschillende partners. Zo kunnen we de juiste hulp bieden, op het juiste moment.

Netwerk Integrale Kindzorg

Netwerk Integrale Kindzorg Utrecht bestaat uit een groep ervaren (zorg)professionals. Samen zorgen zij voor goede hulp bij het zorgen voor een ernstig ziek kind. Daarbij wordt niet alleen naar het zieke kind gekeken, maar ook naar de ouders en andere gezinsleden. Heb je hulp nodig bij het organiseren of vinden van de best passende zorg? Heb je behoefte aan een luisterend oor? Dan staat Netwerk Integrale Kindzorg voor je klaar.

De Kinderhoeksteen werkt veel samen met het Netwerk Integrale Kindzorg om gezinnen en zieke kinderen de zorg te bieden die zij nodig hebben.

Meer weten? Bezoek dan de website van Netwerk Integrale Kindzorg.

Zorgcoöperatie Lifetime

Zorgcoöperatie Lifetime biedt ambulante hulpverlening voor kinderen, jongeren en volwassenen met (complexe) psychiatrische problematiek. Hulpverleners staan ook klaar om te helpen bij autisme en aanverwante stoornissen, verslavingsproblematiek, psychosociale problemen en maatschappelijke problemen.

Door samen te werken met Zorgcoöperatie Lifetime helpt De Kinderhoeksteen kinderen, jongeren en volwassenen bij het leren omgaan met een diagnose en biedt daarbij passende verliesbegeleiding.

Meer weten? Bezoek dan de website van Zorgcoöperatie Lifetime

FLOW coöperatie

De Flevolandse Liga voor Ontwikkeling en Welzijn (FLOW) richt zich op preventieve en oplossingsgerichte ondersteuning op het gebied van ontwikkeling en welzijn. Door met veel topdeskundigen onder één dak samen te werken biedt FLOW coöperatie passende hulp voor jong en oud. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan hulp bij sociale- of emotionele problemen, ondersteuning bij opvoedingsproblematiek, verliesbegeleiding en leerontwikkeling.

Binnen FLOW biedt De Kinderhoeksteen begeleiding aan jeugd en gezinnen die te maken hebben met ziekte, rouw en verlies.

Meer weten? Bezoek dan de website van FLOW coöperatie

Van Nature Uitvaartzorg

Uitvaartondernemer Simon Rhijnsburger van Van Nature Uitvaartzorg biedt volledige begeleiding rondom een overlijden. Van oriënterende gesprekken over de wensen rondom een uitvaart tot het verzorgen van de overledene en het organiseren van de uitvaart. Samen met Van Nature Uitvaartzorg zet je koers naar een afscheid dat past bij de overledene én de nabestaanden.

Een goed afscheid is een belangrijke stap in het verwerken van een verlies. De Kinderhoeksteen werkt waar nodig samen met Van Nature Uitvaartzorg om nabestaanden in deze moeilijke periode te begeleiden.

Meer weten? Bezoek dan de website van Van Nature Uitvaartzorg

Stichting Langs de Zijlijn

Stichting Langs de Zijlijn zet zich in om aandacht te vragen voor de gevolgen voor kinderen uit gezinnen waarvan een ouder wordt getroffen door kanker. Hiermee wil Stichting Langs de Zijlijn meer begrip kweken voor de positie van kinderen en hun wankele positie tijdens het ziekteproces.

De Kinderhoeksteen draagt bij aan het werk van Stichting Langs de Zijlijn door kennis te delen. 

Meer weten? Bezoek dan de website van Stichting Langs de Zijlijn