Rouw- en verliesbegeleider Sabina Krijger

Mijn naam is Sabina Krijger. Als erkend Rouw- en verliesbegeleider bied ik ambulante medische rouwbegeleiding voor kind en gezin om hen te helpen rust orde en overzicht te krijgen in de chaos van emoties. Ook ben ik als kinderverpleegkundige werkzaam in de thuiszorg voor ernstig zieke kinderen. Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige zoons.

Uit eigen ervaring weet ik dat een ingrijpende gebeurtenis je diep van binnen raakt. De kracht om door te gaan, bij welk probleem dan ook, zit in je. Ik heb de Kinderhoeksteen opgericht om kinderen en hun ouders/verzorgers te helpen deze kracht te benutten en hen te begeleiden bij het omgaan met rouw en verlies.

“Het is mijn missie om kind en gezin een stap in de goede richting te helpen, zodat zij allen op hun eigen wijze leren omgaan met het verlies en verdriet”

“Samen” is de sleutel

Ik geloof dat ieder kind uniek is en dat er altijd een mogelijkheid is voor een oplossing. Een oplossing die vaak dichterbij is dan je op het eerste gezicht denkt. Door te kijken naar de mogelijkheden, een verlies te herkennen en erkennen en door het inzetten van de talenten en kwaliteiten van een kind.

Mijn jarenlange ervaring in de intensieve thuiszorg voor kinderen, combineer ik met mijn psychosociale- en medische kennis, inlevingsvermogen, liefde voor het kind, empathisch vermogen en betrokkenheid. Deze dingen vormen de basis voor mijn werk en maken dat ik me met hart en ziel inzet om de juiste begeleiding aan kinderen en gezinnen te bieden. Ik heb daarbij een probleemoplossende instelling; ik bied inzicht in oplossingen die er altijd nog zijn, hoe zwaar het ook is.

Diploma’s:

Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen om mijn kennis omtrent rouw- en verliesbegeleiding voor kind en gezin actueel te houden.