Rouw begeleider & traumatherapeut Sabina Krijger

Sabina Krijger is traumatherapeut en gespecialiseerd in rouw- en verliesbegeleiding. Ze biedt ambulante medische trauma/rouwbegeleiding voor kind en gezin: mensen helpen weer rust, orde en overzicht te krijgen in de chaos van emoties. Sabina werkt daarnaast als kinderverpleegkundige in de thuiszorg voor ernstig zieke kinderen.

Uit eigen ervaring weet Sabina Krijger als geen ander dat een ingrijpende gebeurtenis je diep van binnen raakt. Maar de kracht om door te gaan, bij welk probleem dan ook, zit in je. Sabina richtte De Kinderhoeksteen op om ouders en kinderen te helpen deze kracht te benutten en hen te begeleiden bij het omgaan met trauma, rouw en verlies.

“Het is mijn missie om kind en gezin op eigen wijze te leren omgaan met rouw en traumasporen. Door hen écht te zien en door aan te sluiten op hun unieke situatie.” – Sabina Krijger

De Kinderhoeksteen is er voor jong en oud

De Kinderhoeksteen is er voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, we hebben allemaal een innerlijk kind in ons. Die kleine ik is de bouwsteen van wie je bent geworden. Soms is een innerlijk kind gekwetst, heeft het ballast opgelopen en al het nodige meegemaakt. Ook jonge kinderen hebben in sommige gevallen al veel te verduren gehad. Zeker wanneer zij te maken hebben met rouw en verlies. Juist dan is de hoeksteen zo’n belangrijke steen. Zoals een hoeksteen in gebouwen twee muren draagt, zo zorgt jouw hoeksteen ook voor balans tussen het innerlijke kind en je volwassen ik. Het is de bouwsteen van je hart en de essentie van wie jij bent.

“Samen” is de sleutel

Ieder mens is uniek en gaat op zijn eigen manier om met rouw en/of trauma. Samen kijken we naar de mogelijkheden om het verlies en de traumatische gebeurtenis in je leven te verweven. Door het verlies en/of trauma te erkennen en te herkennen en lichaam en geest samen te laten werken, komen we in beweging. En vanuit beweging kan heling ontstaan.

Kennis en ervaring van Sabina Krijger

Door jarenlange ervaring in de intensieve thuiszorg voor kinderen/volwassenen, combineert Sabina Krijger haar psychosociale- en medische kennis met een flinke dosis inlevingsvermogen, liefde voor de mens, empathisch vermogen en betrokkenheid.

“Deze dingen vormen de basis voor mijn werk en maken dat ik mij met hart en ziel inzet om de juiste begeleiding aan ouders en kinderen te bieden. Ik volg daarbij altijd het individu, om vanuit zijn of haar beleving inzicht en overzicht te bieden in de achtbaan van emoties en gevoelens, hoe zwaar het ook is. Daarbij werk ik altijd met het hele gezinssysteem ” – Sabina Krijger

Diploma’s en certificaten:

Sabina volgt regelmatig bijscholingen om kennis omtrent traumawerk en  rouw- en verliesbegeleiding voor kind en gezin actueel te houden.